Kis település nagy segítsége

2016, szeptember 12 - 13:33
A Debreceni Egyetem Gyermekklinikáját támogatták az ötödik Esztári Lecsófesztiválon összegyűjt adományokból.

Az 1400 lelkes település több mint 18 mázsa lecsót készített az augusztus végi rendezvényen, mellyel Guinness-rekordot állított fel. A fesztivált ötödik alkalommal szervezték meg Esztáron, de idén először szolgált jótékony célt a gigantikus főzés.

- Az elkészült lecsót minden évben ingyen osztjuk szét a vendégek között.  Ezúttal azonban úgy döntöttünk, hogy aki szeretné, az egy általa gondolt pénzösszeget dobhat be egy becsületkasszába az ételért cserébe. A felajánlásokkal a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásért a DOTE Gyermekklinikán Alapítványt szerettük volna támogatni. Az akcióban 245 ezer forint gyűlt össze, melyet Esztár önkormányzatának képviselő-testülete felkerekített 300 ezer forintra – tájékoztatott Szécsi Tamás polgármester, aki hétfőn adta át az adományt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekklinika főépületében.

 

Az összegből légzésfigyelő monitorokat vásárol az alapítvány a Gyermekklinika Neonatológiai Intenzív osztályának, ahol főként tüdő-, vagy szívproblémákkal született csecsemőket kezelnek. 

 

- Ezeket a készülékeket nemcsak itt a klinikán használjuk, hanem igény szerint néhány hónapra a szülők is elvihetik, amikor a gyerekeket már hazaengedtük. A matrac alá helyezhető készülék figyeli a csecsemő légző mozgását alvás közben és azonnal riaszt, ha a baba légzése kimarad – mondta Nagy Andrea osztályvezető főorvos, az alapítvány elnöke.

Évente körülbelül 10 légzésfigyelőt visznek haza a családok 6-12 hónapra. Az adományból a légzésfigyelő típusától függően 4-5 új berendezést tudnak beszerezni, ennyivel több család kaphat hasznos segítséget és nyugodt éjszakákat a gyermekeik betegsége alatt. 

 

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.