Ismét legek tábora

2016, szeptember 13 - 19:48
Tizennégy kar részvételével zajlott a jubileumi, 10. DEHÖK gólyatábor, melyen idén is minden rekordot megdöntöttek.

 Remek időjárás és kiváló hangulat jellemezte a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának gólyatáborát, mely két turnusban több mint 2300 gólya és 600 szervező, segítő, csapatvezető és instruktor részvételével zajlott. Az ország legnagyobb gólyatáborában augusztus 29. és szeptember 2. között az ÁJK-GYFK-MK-TTK-ZK-ÁOK-EK-FOK-GYTK és NK hallgatói vették birtokba a tábor területét. A második héten, a 2007-es első gólyatábor óta kialakult párosok a BTK-IK és GTK-MÉK gólyák élvezhették az egyetemi élet első lépcsőfokának számító gólyatábor programjait.

A szervező Hallgatói Önkormányzat idén is felkészült és figyelt mindenre. A két turnus alatt egy csaknem 500 fős kiszolgáló, segítő, technikai, orvosi ügyeletért és biztonságért felelős személyzet dolgozott. Emellett a DEMEK egy külön információs sátrat is üzemeltetett minden nap 18-24 óra között, illetve egy lelkisegély forró drót is a gólyák biztonságát szolgálta a tábor teljes időtartama alatt.


- Az idei évi “legek” gólyatábora bebizonyította, hogy a DEHÖK milyen hatékonyan tud együttműködni a 14 kari önkormányzattal és így egy szervezett és kulturált rendezvény keretein belül tudtuk köszönteni az elsőéves hallgatókat. Köszönöm a gólyáknak a rengeteg visszajelzését, örülünk, hogy ilyen sok pozitív élménnyel felvértezve kezdhetik meg tanulmányaikat a hallgatók - fogalmazott a gólyatábor után Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke.

A minden tekintetben egyedülálló rendezvény programjai között szerepelt a beiratkozás, tanulmányi, könyvtári- és szakos tájékoztatók, nyelvi szintfelmérők, campus bejárások mellett éjszakai- és élményfürdőzés, color party, sport programok, „légvárország”, csapatépítő feladatok, nappali és esti vetélkedők, ki mit tud, kirándulás, koncertek valamint fináléként az elmaradhatatlan borkóstolóval egybekötött tűzijáték az Egyetem téri szökőkútnál. Az első turnus résztvevői egy meglepetés koncerten is részt vehettek. A Debreceni Egyetem rektora, Szilvássy Zoltán ismét a dobok mögé ült. Az egyetemi kötődésű Android zenekarral közösen adott egy felejthetetlen hangulatú koncertet a gólyáknak.

A két turnus esti bulijairól a Wellhello, Brains, Animal Cannibals, Helldance, Horváth Tamás és Raul, Kis Grófo a Delta és az estek házigazdája DJ Juhász Laci gondoskodott. A jubileumi gólyatáborban minden este egy különleges gólyatábori installáció, éjszakai terület-, épület- és sátor fényfestéssel várták a szervezők a gólyákat.

A DEHÖK és a SZÖSZ Mindenkiért Egyesület idén harmadik alkalommal hirdetett a gólyatáborban tanszergyűjtő kampányt, melyben a hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdésének megkönnyítését tűzték ki célul. Az összegyűlt tanszerekből eddig 6 intézmény, illetve 200 gyermek kapott iskolakezdő csomagokat.

A gólyák a megörökített élményeiket a DEHÖK facebook oldalán és instagram profilján, illetve youtube csatornáján is visszanézhetik.

DEHDK PR-és Sajtóiroda- SZ.B.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.