Életmentő kossuthosok

2016, szeptember 13 - 19:51
Előkelő helyezéseket értek el az országos elsősegélynyújtó versenyen a Debreceni Egyetem köznevelési intézményeinek diákjai.

Hagyomány már, hogy a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája éremmel tér haza az országos elsősegélynyújtó versenyről. A Veszprémben szeptember 11-én rendezett döntőn, ahol 21 általános iskolai és 20 középiskolai csapat versenyzett, a debreceni kossuthosok, akik a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének megyei győztesei, idén is remekeltek: az általános iskolai csapat a dobogó 2. fokára, a középiskolai csoport a 3-ra állhatott fel. Felkészítő tanáraik Lukácsné Kovács Edit iskolavédőnő és  Krakomperger Zsolt pedagógus voltak.

A versenyzőknek utcai késelés, autógázolás, kerékpáros, gördeszkás balesetek sérültjeit kellett megmenteniük. Az életszerű sebeket a Vöröskereszt sminkesei készítették el. Idén a csecsemő-újraélesztés és a gyermekek ellátása nagy hangsúlyt kapott a szokásos feladatok – újraélesztés, artériás, vénás vérzések, törések kezelése – mellett, a gyermekek elsősegélye állt a verseny középpontjában.

Sajtóiroda - SzL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.