A Francia irodalom és kultúra alprogram felvételi követelményei

  • Doktori képzésre végzős francia mesterszakos egyetemi hallgatók, továbbá felsőfokú francia nyelv- és irodalom szakos végzettséggel rendelkező szakemberek jelentkezhetnek. Kivételes esetben más bölcsészdiploma is elfogadható (irodalom vagy filozófia szakos bölcsész; 2011-től az ODT-adatbázisban megjelölt „fogadott mesterszakok”-on szerzett diploma), ilyen esetekben a jelöltnek felsőfokú (C1 szintnek megfelelő) francia nyelvvizsgával kell rendelkeznie.
  • A jelentkezőknek írásban elkészített 2–3 oldal terjedelmű francia nyelvű tanulmányi tervet kell benyújtaniuk közvetlenül a programtanácshoz a szakirányválasztás indoklásával, illetve azon belül érdeklődési területük érdemi jellemzésével. Ennek keretében számolnak be addig végzett szakmai tevékenységükről is (szakdolgozat, TDK-munka, publikációk). A tanulmányi terv a szakmai intelligencia elbírálásának alapja.
  • Francia nyelvű felvételi elbeszélgetés során a jelentkezőnek számot kell adnia arról, hogy rendelkezik a választott tudományágban a doktori tanulmányok megkezdéséhez szükséges szakmai és nyelvi jártassággal.
  • Költségtérítés a 2019/2020-as tanévben:
    • költségtérítéses hallgatók: 60.000 Ft/félév (kreditérvényesítéssel egyedi elbírálás alapján a tandíj csökkenthető)
    • egyéni felkészülők: egyszeri 100.000 Ft.

Frissítés dátuma: 2019.04.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.