Az Angol irodalom és kultúra alprogram felvételi követelményei

 • Angol nyelv és irodalom szakos egyetemi/MA oklevél, vagy egyéni megítélés alapján más bölcsészettudományi és társadalomtudományi egyetemi/MA oklevél, 2011-től az ODT-adatbázisban megjelölt „fogadott mesterszakok”-on szerzett diplomával,  valamint magas szintű angol nyelvtudás
 • A kutatási témára vonatkozó, angol nyelven (legalább 1200 szó, kb. 10.000 n terjedelemben) körvonalazott szakmai elképzelés.
 • A tanulmányozandó témára vonatkozó ismeretek, valamint az alapvető és a témához szükséges elméleti felkészültség megfelelő szintje. Megfelelőnek az tekintendő, ami elegendő alap az önálló kutatómunkához és szakmai véleményalkotáshoz.
 • Nyelvtudás: előfeltétel az angol nyelv magas szintű (nyelvtanári fokú) ismerete. Másik világnyelv ismerete nem felvételi előfeltétel, de az ebből szerzett közép- vagy felsőfokú állami nyelvvizsga, illetve egyetemi/MA oklevél előnyt jelenthet.
 • Fontos az eddigi szakmai-tudományos jellegű tevékenység is: TDK-munka, publikációk, hosszabb készülő munka megírt fejezetei, szakmai fórumon való szereplés (pl. konferencia-előadás).
 • A felvételizők jelentkezési lapjukhoz mellékeljék egyetemi szakdolgozatuk egy példányát is, amennyiben nem a DE BTK Angol–Amerikai Intézetében szerezték diplomájukat.
 • Költségtérítés a 2019/2020-as tanévben: 
  • költségtérítéses hallgatók: 40.000 Ft/félév (kreditérvényesítéssel egyedi elbírálás alapján a tandíj csökkenthető)
  • egyéni felkészülők: egyszeri 100.000 Ft 

 

Frissítés dátuma: 2019.04.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.