Francia irodalom és kultúra alprogram - bemutatkozás

A Francia irodalom és kultúra alprogram a Debreceni Egyetem Francia Tanszékén végzett oktatói és kutatói munkához kapcsolódik. E tanszéken több évtizedes hagyománya van a francia irodalom és kultúra különböző korszakaira és szerzőire vonatkozó vizsgálatoknak. Olyan nemzetközileg is elismert tanárokat és tudósokat említhetünk, mint az összehasonlító irodalomtudomány kiváló professzora, Hankiss János, a modern francia irodalom és magyar-francia kulturális kapcsolatok avatott szakértője, Gorilovics Tivadar, vagy éppen a középkori francia irodalom kutatásában nevet szerzett Halász Katalin. E hagyományok garanciát jelentek a tanszéken folyó tudományos munka színvonalára.

Kiemelendő a tanszék nemzetközi beágyazottsága: a teljesség igénye nélkül olyan partnerintézményeket említhetünk, mint az Université de Limoges, az Université de Picardie Jules Verne, a Paris I Sorbonne-Panthéon, az Université de Nanterre (Franciaország), a Queen’s University of Belfast (Észak-Írország), az Université de Louvain (Belgium), az Université de Lleida (Spanyolország), az Université de Bologna (Olaszország).

Az alprogramban az elmúlt évtizedekben több hallgató szerzett doktori fokozatot. Az ide felvételiző hallgatók az irodalomtörténeti témáktól kezdve a kultúratudományi kutatásokig számos téma közül választhatnak. Az alprogram keretében lehetőség nyílik olyan témák kutatására, mint a 18-19-20. századi francia irodalom, az irodalom- és kultúraelmélet, a francia kultúra és civilizáció különféle jelenségei (sajtó, film, fotó), a francia populáris irodalom (műfajai, fontos szerzői), líratörténet, líraelmélet, a francia dráma története.

Frissítés dátuma: 2019.04.15.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.