A témabemutatás protokollja

PROTOKOLL A TÉMABEMUTATÁS LEBONYOLÍTÁSÁHOZ

1. A doktorandusz a 2. félévben kötelezően felveszi a Témabemutatás tárgyat. (Az ezt előkészítendő az 1. félévben Témaismertetés címen meghirdetett tárgy felvétele szabadon választható.)

2. A programvezető az érintett alprogramvezetőkkel egyeztetve meghatározza a Témabemutatás (minden érintett számára közös) időpontját és helyét, s a szorgalmi időszak végéig közli az iskolatitkárral, aki meghirdeti azt. A Témabemutatásra a vizsgaidőszakban kerül sor, indokolt esetben augusztus utolsó és szeptember első hetében is lebonyolítható.

3. A Témabemutatáson részt kell vennie az érintett témavezetőknek és alprogramvezetőknek, a programon belül kijelölt bírálóknak, valamint az 1–2. éves PhD- hallgatóknak.

4. A témabemutatás a doktorandusz által megtartott, alprogramtól függően 20-30 perces szabad előadásból és az azt követő szakmai vitából áll. Az előadásban a hallgató a tervezett értekezésről beszél: annak gondolati ívéről, fő hipotéziseiről, a felhasznált elméleti keret és szakirodalmi háttér lényegi pontjairól, az elemzések módszertani alapfeltevéseiről. Az előadást szakmai vita, majd hivatalos értékelés követi.

5. Az értékelést hallgatónként a programon belül előre kijelölt háromtagú bizottság végzi, amelynek elnöke az érintett alprogramvezető (témavezetői érintettség vagy akadályoztatás esetén a programvezető). Az egy alkalommal rendezett több témabemutató esetén átfedések lehetnek a szerepkörökben, így az értékelés végezhető a bizottságok egyesítésével és a témavezető részvételével is. Az értékelés érdemjegyből és részletes szóbeli minősítésből áll, amely elhangzik az egyes viták vagy az egész esemény végén.

Frissítés dátuma: 2021.05.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.